При традиционно най-голям брой нови случаи в София - 1610 души,

...
При традиционно най-голям брой нови случаи в София - 1610 души,
Коментари Харесай

Софийските ученици се връщат в класните стаи

При обичайно максимален брой нови случаи в София - 1610 души, през вчерашния ден Областният спешен щаб е взел решение за разхлабване на противоепидемичните ограничения в столицата, заяви Нова тв. 

От 00 ч. на 10 февруари, т.е. от тази нощ, вечерният час за нощните заведения отпада и те още веднъж ще могат да работят без ограничавания в работното време. Остават обаче рестриктивните мерки в посещаемостта — която не би трябвало да надвишава 50% от потенциала им. Остава и наложителното съществуване на зелен документ за чиновниците и клиентите, какво и спазването на  дистанция от 1,5 м сред масите.

Всички възпитаници още веднъж ще учат присъствено от понеделник, 14 февруари — при тестване един път седмично. Намаленият брой инфектирани измежду преподаватели и учениците, регистриран след ваканцията, е разрешил завръщането в класните стаи, заяви регионалният шеф на София Иван Кючуков.

Също от началото на идната седмица се възобновява плановият банкет в лечебните заведения, както и осъществяването на планови операции. 

Дали скоро ще има и още облекчения или някои от ограниченията ще бъдат въведени още веднъж, ще стане ясно идната сряда. Тогава на съвещание на Областния спешен щаб ще бъде регистрирано по какъв начин се отразяват въведените промени на епидемичната обстановка и ще се решава какви да се идващите дейности.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР